website bouwen website ontwerp Brandweer Purmerend
Brandweer Purmerend
Brandweer Purmerend
Log-in op veiligheidspaspoort
Log-in op Rostar
log-in op Raetonline

De brandweer Purmerend en ambulancedienst Amsterdam, post Purmerend hebben in november meegewerkt aan vier grote hulpverleningsoefeningen. Een van de oefeningen was de enscenering van een zware kettingbotsing.


De oefeningen werden gehouden bij INTERcare in Heerhugowaard, gespecialiseerd in het in scene zetten van hulpverleningsoefeningen. De oefening voor de hulpverleners bestond uit een zware kettingbotsing waarbij twee vrachtwagens en acht personenauto's betrokken waren op de A7. Bijkomend probleem was de zeer dichte mist welke werd nagebootst met behulp van een mistgenerator. In deze chaos zaten twee personen bekneld en waren er diverse lichtgewonden.


Tijdens de oefeningen zijn er een aantal leermomenten naar voren gekomen, deze worden begin december geƫvalueerd worden.


Realistisch

"Een scenario van een zeer serieus verkeersongeval, in de vorm van een kettingbotsing op een autosnelweg in de mist is zeer realistisch in scene gezet. Voor de deelnemers maakte de gedachte van een oefening snel plaats voor waarheidsgetrouw moeten optreden”, laat Herman Meijer, de Officier van Dienst van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland weten. “Het realistische gehalte is zodanig dat de bestrijding van het gehele incident de juiste aandacht en scherpte vraagt. Verslappen kan niet."


“Het was eigenlijk niet van echt te onderscheiden”, vindt Gaby Deijs van Ambulancedienst Amsterdam post Purmerend. “De ‘patiĆ«nten’ speelden heel realistisch hun rol als slachtoffer, de samenwerking met de brandweer verliep prettig en goed. Daarnaast was de begeleiding en evaluatie vanuit de organisatie kort en duidelijk".

Locatie:
 

Foto's
 

Purmerend

Archief

Materieel

BRANDWEER

Nieuws

Veiligheidspaspoort      Rostar     Raet-online

Waneer:

13 en 18 november 2013

Melding:

Ongeval met beknelling (meerdere voertuigen) zeer dichte mist

Fotograaf:

RON VERMEULEN

Bron:

Brandweer Prend en ambulancedienst Amsterdam post P'rend

Grote hulpverleningsoefening met brandweer en ambulance